Школи мають визначитися з підручниками для 5 та 10 класів до 27 травня - МОН

Школи мають визначитися з підручниками для 5 та 10 класів до 27 травня - МОН

Укрінформ
До 27 травня школи мають вибрати підручники, за якими навчатимуться учні 5-х та 10-х класів з 1 вересня 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Починаючи з 17 квітня на сайті Інституту модернізації змісту освіти розгорнуто електронну бібліотеку, в якій вчителі можуть ознайомитися із фрагментами оригінал-макетів підручників для 5-х та 10-х класів та визначитися, які з них найкращі. Оскільки цей ресурс є відкритим, батьки теж можуть побачити, що пропонується закладам освіти", - йдеться у повідомленні.

Загалом в електронній бібліотеці представлені 184 підручники за 73 назвами для 5-х та 10-х класів, які вже пройшли фахову експертизу. Також там розміщена докладна інструкція для вчителів, як користуватися бібліотекою, та телефони «гарячої лінії», за якими можна отримати усну консультацію.

Читайте також: Україна виділила рекордну суму на переоснащення шкіл - міносвіти

Дані про те, які підручники та в якій кількості заклад освіти хоче вибрати для своїх учнів, мають бути подані до 27 квітня через електронну Державну інформаційну систему освіти. Задля цього розроблено спеціальний модуль, який має забезпечити прозоре формування результатів конкурсного вибору.

Зазначається, що якщо загальна кількість вибраних примірників від закладів освіти на певний підручник перевищуватиме поріг 20 тис., він автоматично потрапляє до переліку тих, що можуть бути надруковані за державний кошт. Видавництва, підручники яких отримали результат вибору понад 10 тис., але не подолали поріг 20 тис., можуть дофінансовувати друк таких підручників власним коштом (це пов’язано з тим, що за невеликих накладів собівартість підручника зростає, і держава може покрити лише певну її частину).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-