Керівників установ виконання покарань перевірять на доброчесність

Керівників установ виконання покарань перевірять на доброчесність

Укрінформ
В Україні за ініціативою Міністерства юстиції розпочнуть перевірку доброчесності керівників установ виконання покарань та слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби.

Про це повідомив заступник міністра юстиції Денис Чернишов під час прес-конференції в Укрінформі.

«Той формат, який в нас існував у Радянському союзі і в багатьох випадках ще існує в пенітенціарній системі, а саме виконання покарань, показав свою негативну, скажімо так, направленість і не видає того, скажімо так, "продукту", а саме ресоціалізовану особу, яка повертається у суспільство. Тому ми зрозуміли і спробували намалювати портрет пенітенціарія, якого хочемо отримати і який буде виконувати ті важливі для суспільства функції, не пригнічуючи, не спотворюючи гідність нашого клієнта, а саме ув'язненого, і повернути його в суспільство особою, яка здорова як морально, так і фізично...", - зазначив Чернишов.

Читайте також: Торік у СІЗО померли понад 500 осіб - Мін'юст

Він зауважив, що не всі в системі відповідають таким стандартам.

«Ми виступили з ініціативою проведення конкурсу доброчесності, який насправді буде не тільки мати таке завдання, а ще буде мати завдання перевірки професійного рівня, кваліфікації і фізичного рівня керівників установ пенітенціарної системи», - сказав Чернишов.

За його словами, перевірка складається з 5 етапів: організаційного, в рамках якого буде призначена комісія у складі представників Генеральної прокуратури, Ради Європи, Товариства Червоного Хреста, а також міжнародних експертів, громадської ради Міністерства юстиції; складання письмового іспиту; проведення перевірки рівня загальної фізичної підготовки; проведення співбесіди і заключного - прийняття рішення.

Чернишов зазначив, що будуть перевірятися 134 керівники установ пенітенціарної системи, які до 1 червня мають подати заявки на участь у проходженні цієї перевірки.

«Ми будемо визначати, хто відповідає тим вимогам і викликам, які нам дає сьогодення, і тим завданням, які ми ставимо перед пенітенціарною системою», - пояснив заступник міністра.

На думку Чернишова, перший етап перевірки - організаційний, завершиться до кінця травня, і вже з того часу почнуться безпосередньо перевірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-