21 квітня: народний календар і астровісник

21 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні загадкового Руфи; які слова казати гадам, до кого кому тулитися й міняємо красу на надійність. 

Сьогодні преподобного Руфа, відлюдника Печерського, в Дальніх печерах. За народними повір’ями, це саме той день, коли Сонце зустрічається з Місяцем. У сиву давнину цього дня вшановували плазунів. Подейкували, що саме на Руфа з землі вилазить всяке гаддя, але його в цей день не можна вбивати, бо «хто побачить гадюку і вб’є, то сонце три дні плакатиме». Відтак, помітивши плазуна, казали: «Гадина, гадина! Не кажи ти гадові, що я тебе бачила,і я не буду нікому казати». Побутувало повір’я, що на Родіона з’являються з землі загадкові «руфи» - такі собі непевні істоти. Цього дня господині з зав’язаними очима намагалися вперше винести у двір маленьких курчат або гусенят, для того щоб «ворони та шуліки сліпли». Почувши цього дня грім, дівчата щомиті бігли вмиватися; витиралися червоною полотниною, щоб на щоках з’являвся рум’янець. А чоловіки притулялися до дерева, аби «не боліла спина під час жнив».

Іменинники сьогодні Сергій, Іван Родіон.

Щасливий 7-ий місячний день зазирає у наше вікенце. Місяць у приязному і дуже толерантному Раку. Сприятливий час для відпочинку, домашніх справ, творчості, подорожей, інтимних стосунків. Зростає потреба не тільки в красі, але й у надійності, стабільності. Суперечки, які виникають у цей період, не будуть надто бурхливими, а можуть «тліти» досить довго, тож намагайтесь одразу залагоджувати будь-які проблеми спілкування. Укріплюйте свій тил, вибудовуйте нові сторони стосунків, даруйте своїй другій половинці любов і турботу. Практична інформація для садоводів-городників: сьогодні добре садити огірки, дині та кавуни. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році: –3,9; а найтеплішим у 1950 -  +27,9. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-