Новак пояснив, чому зі світлофорів не треба прибирати

Новак пояснив, чому зі світлофорів не треба прибирати "жовтий"

Укрінформ
Очільник Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак не підтримує ініціативу Кабінету міністрів щодо доцільності відмови від жовтого сигналу світлофора.

Про це він заявив у коментарі Укрінформу.

"Ні, я цього не підтримую. Я підтримую зміни щодо швидкості. В населених пунктах до 50 км/год. Це збільшує безпеку на дорогах... В Одеській області після закінчення ремонту однієї з доріг наступного дня було ДТП, в якому загинуло п'ятеро людей. В ці дні ми завершили ямковий ремонт на Одеській трасі, дорога більш-менш у непоганому стані, і вже водії ганяють зі скаженою швидкістю, і вже було серйозне ДТП. Так не повинно бути. Що стосується жовтого світла, воно є потрібним. Я завжди підтримуватиму необхідність зеленої стрілки, вона повинна підсвічуватися. А жовте світло - це додатковий елемент звернення уваги водіїв на розв'язках", - наголосив Новак.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України створив Урядову комісію з технічного розслідування дорожньо-транспортної пригоди у Кривому Розі, яка в тому числі опрацює питання доцільності жовтого сигналу світлофора.

Посадовці стверджують, що останні гучні ДТП в Україні пов'язані саме з проїздом на жовте світло.

Читайте також: Після ДТП в Кривому Розі зі світлофорів можуть прибрати "жовтий"

Так у вівторок у Кривому Розі на розі вулиць Металургів та Героїв АТО сталася ДТП за участю легкового автомобіля Mazda, маршрутного мікроавтобуса та автобуса, який перевозив співробітників одного з підприємств.

Унаслідок ДТП 9 осіб загинули й 20 постраждали. Наразі в лікарні перебувають 15 постраждалих, четверо з них у тяжкому стані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-