ВМС сформували дві команди моряків для стажування у США і служби на катерах Islands

ВМС сформували дві команди моряків для стажування у США і служби на катерах Islands

Укрінформ
ВМС України сформувало дві команди моряків, які 24 квітня пройдуть тестування на володіння англійською мовою і невдовзі відбудуть до США для стажування і подальшої служби на військових катерах класу Islands, що передаються Україні американським урядом.

Про те, за якими критеріями здійснено відбір особового складу, розповів кореспонденту Укрінформу заступник начальника штабу ВМС - начальник Управління персоналом капітан 1 рангу Олександр Шевченко.

"Формуванням двох команд та підготовкою їх до служби на  американських катерах займаються офіцери управлінь персоналом та бойової підготовки штабу ВМС. Зокрема, тестування на знання англійської мови 36 військових моряків з числа досвідчених офіцерів і недавніх випускників Одеської національної морської академії та військово-морського ліцею міста призначено 24 квітня. При формуванні кадрового складу спеціальна комісія штабу ВМС також буде враховувати рівень професійної підготовки моряків - штурманів, механіків, спеціалістів РТС тощо", - зазначив Шевченко.

Читайте також: Флот України отримає американські патрульні катери Islands

Коли саме сформовані екіпажі відбудуть до США і скільки часу  триватиме навчання моряків у США, поки остаточно не погоджено.

Як повідомлялося, передбачена безкоштовна передача Україні двох катерів берегової охорони, але підготовку, дообладнання і транспортування їх, згідно з досягнутими домовленостями, буде здійснено за кошти українського бюджету. Загальна сума витрат приблизно 10 мільйонів доларів.

Американські швидкохідні катери класу Island створені для Берегової охорони США на верфі Bollinger Shipyards в Локпорті, штат Луїзіана. Вони мають двовальну дизельну енергетичну установку потужністю 5,280 к.с. (3,940 кВт), яка забезпечує швидкість до 29,5 уз (54,6 км/г). Довжина корпусу катера - 33,53 м, ширина - 6,4 м, осадка - 2 м, водотонажність - 165 тонн.

Особовий склад катера - до 18 моряків, в тому числі 3 офіцери. На озброєнні катера - 25-мм автоматична артилерійська установка Mk 38 Mod 0 Bushmaster і два 12,7-мм кулемети М2НВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-