Посол США передала в ПФУ сертифікат на сервер Oracle

Посол США передала в ПФУ сертифікат на сервер Oracle

Фото
Укрінформ
Посол США в Україні Марі Йованович передала Пенсійному фонду України свідоцтво про право власності на серверну систему Oracle вартістю $1 млн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочиста церемонія офіційної передачі символічного сертифіката на один з найпотужніших у світі серверів даних відбулась за участю віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка, міністра соціальної політики України Андрія Реви та голови правління Пенсійного фонду України Олексія Зарудного.

"Я абсолютно впевнена, що ця серверна система надає Пенсійному фонду України інструментарій для забезпечення ефективності та гнучкості його діяльності, а також  забезпечить краще зберігання даних  понад 42 млн українських громадян", - сказала Йованович.

Вона зазначила, що Україна зробила критично важливі  кроки для реформування пенсійної системи і запевнила, що уряд США надаватиме нашій державі неухильну підтримку у створенні справедливої та стабільної пенсійної системи.

Голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний у свою чергу зазначив, що передача фонду цього найсучаснішого обладнання є авторитетною оцінкою зусиль України щодо модернізації системи надання пенсійних послуг.

Читайте також: До 1 травня всі військові пенсіонери отримають перераховані пенсії - Розенко

"Нове обладнання, яке ми сьогодні отримали, в чотири рази збільшує наші інформаційні потужності і робить більш захищеними наші інформаційні ресурси, а від цього зрештою виграють наші громадяни і держава в цілому", - наголосив він.

Покращення якості обслуговування громадян Пенсійним фондом України / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

Серверна система OracleSuperClaster M8 має поліпшити обслуговування головних користувачів послуг Пенсійного фонду - пенсіонерів України, які зможуть відстежувати свої пенсії в режимі онлайн у сучасній та захищеній системі. Вона надає Україні обчислювальні потужності, необхідні для централізації пенсійних  даних, зберігання та обробки їх у захищеному середовищі, а також дозволить швидко і надійно здійснювати виплати.

Пенсійний фонд України збирає та зберігає інформацію про більш як 42 млн громадян України.

Дана серверна система була передана Пенсійному фонду в рамках допомоги США - проекту USAID "Трансформація фінансового сектора".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-