Силовики розповіли, де можливі провокації на травневі свята

Силовики розповіли, де можливі провокації на травневі свята

Укрінформ
Наприкінці квітня - на початку травня по всій Україні очікується проведення масових заходів, тож Нацполіція, Нацгвардія, Держприкордонслужба та фахівці ДСНС переходять на посилений варіант несення служби.

Про це повідомив перший заступник глави МВС Сергій Яровий, інформує прес-служба відомства.

«Ми очікуємо проведення цілого ряду серйозних заходів. Тому, врахувавши попередній досвід, мусимо зробити все можливе, аби забезпечити публічну безпеку та порядок. Звісно, що ми проведемо навчання та злагодження сил», - сказав Яровий.

Він зазначив, що кожного року збільшується кількість учасників різних акцій, і завдання правоохоронців не лише забезпечити безпеку, а й оперативно інформувати про поточну ситуацію.

«9 травня очікуємо проведення близько 2 тисяч заходів. Участь у них візьме понад півмільйона громадян. Найбільшої уваги в цей день потребуватиме столиця, а також південно-східні регіони держави. У зв'язку з цим планується залучити понад 25 тисяч правоохоронців», - уточнив перший заступник міністра.

Яровий підкреслив, що у вихідні дні, які триватимуть з 28 квітня по 1 травня, люди масово виїздитимуть на природу. Він наголосив, що поліція та підрозділи ДСНС повинні чергувати біля місць масового відпочинку людей, аби уникнути надзвичайних ситуацій і попередити керування авто у нетверезому стані.

У свою чергу, заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич додав, що з 26 квітня і по 9 травня в Україні будуть масові заходи, які можуть використовувати для провокацій та дестабілізації ситуації. Він також зазначив, що активність громадян на першотравневих демонстраціях знижується, ті, хто приходять на ці заходи, представляють політичні партії та громадські об’єднання лівого спрямування. 

«На травневі свята припадає річниця трагічних подій, що були в Одесі 2 травня 2014 року. Заходи 2 травня постійно супроводжуються конфліктами між прихильниками «Антимайдану» та представниками проукраїнських організацій. В минулому році лише завдяки особистому втручанню керівництва МВС та Нацполіції, а також завчасній підготовки одеських правоохоронців вдалося не допустити серйозних інцидентів», - сказав заступник голови Нацполіції.

Читайте також: Українці отримають чотири вихідні на травневі свята

Голова ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що працівники його відомства також збільшать кількість особового складу та одиниць техніки.

«На постійному чергуванні буде 7 тисяч рятувальників та 2 тисячі одиниць техніки. В разі необхідності ми можемо збільшити кількість вдвічі. В київському гарнізоні в готовності буде 800 осіб і 200 одиниць техніки. В резерві буде 600 осіб та 200 одиниць техніки. Для забезпечення вибухової безпеки чергуватимуть 125 піротехніків та 50 одиниць техніки. Пріоритетом також є і місто Одеса. На чергуванні буде 170 рятувальників та 35 одиниць техніки», - сказав Чечоткін.

Заступник командувача Національної гвардії Микола Балан зазначив, що всі підрозділи НГУ, які будуть задіяні до проведення масових заходів, отримали необхідний інструктаж, пройшли додаткові навчання та узгодили дії з Нацполіцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-