Українські пункти пропуску пройдуть шенгенське оцінювання

Українські пункти пропуску пройдуть шенгенське оцінювання

Укрінформ
У рамках міжнародного проекту TWINNING упродовж тижня представники Державної прикордонної служби України спільно з європейськими експертами проведуть шенгенське оцінювання українських пунктів пропуску та окремих прикордонних підрозділів.

Про це йдеться у повідомленні ДПСУ.

 "Робота спільних груп розпочалася 15 квітня в Києві з організаційної зустрічі. Учора три групи експертів, серед яких також представники прикордонних відомств ФРН, Литви, Польщі та Представництва ЄС в Україні,  вже працювали в пунктах пропуску для повітряного сполучення Львова, Харкова та Одеси", - йдеться у повідомленні.

Протягом тижня також відбуватимуться візити в низку пунктів пропуску, серед яких «Дніпропетровськ», «Краківець», «Гоптівка», «Ужгород», «Плетенівка», «Чоп», «Іллічівський морський торговельний порт», «Миколаївський морський торговельний порт» та «Херсонський морський торговельний порт». Окрім цього, окремі експерти працюватимуть в Одеському загоні морської охорони та управлінні морської охорони Адміністрації Держприкордонслужби.

У ході роботи груп передбачається моделювання ймовірних сценаріїв розвитку обстановки, визначення відповідності функціональних можливостей і характеристик обладнання, здійснення перевірки реалізації повноважень посадовими особами Державної прикордонної служби та їх відповідність кращим європейським практикам. Також візити включатимуть перевірку таких особливих елементів роботи, як обізнаність у ситуації та здатність реагування, управління персоналом, інфраструктура та наявність і використання обладнання, аналіз ризиків та управління потоком інформаційних даних, співпраця між взаємодіючими органами тощо.

Читайте також: Французька митниця похизувалася результатами своєї минулорічної роботи

Впродовж тижня відбудеться практична апробація Інструкції, і особлива увага приділятиметься наявності обладнання, необхідного для якісного виконання завдань у кожному пункті пропуску.

 Оцінювання визначатиме ефективність процедур з виявлення підроблених документів та викрадених автомобілів. Подібні заходи на кордоні України проводяться вперше.

За результатами оцінювання європейські партнери опрацюють відповідний звіт для подальшого використання в роботі з підвищення ефективності контрольних процедур на кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-