Справу глави Держаудиту Гаврилової

Справу глави Держаудиту Гаврилової "перекинули" до іншого суду

Укрінформ
Подільський районний суд Києва ухвалив направити обвинувальний акт у справі очільниці Держаудитслужби Лідії Гаврилової до Апеляційного суду столиці.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд ставить на обговорення питання, що невірно направлено цей обвинувальний акт до Подільського районного суду і тому ставить питання на обговорення про направлення зазначеного кримінального провадження до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності", - заявив головуючий суддя Павло Отвіновський на початку засідання.

Прокурор САП Віталій Кравець пояснив, що цей обвинувальний акт було направлено саме до Подільского райсуду відповідно до місця роботи Гаврилової.

Однак суд вирішив направити обвинувальний акт щодо Гаврилової в Апеляційний суд Києва.

"Колегія суддів ухвалила направити обвинувальний акт щодо Гаврилової до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності іншому суду", - уточнив Отвіновський.

Як повідомлялося, наприкінці 2017 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура висунула обвинувачення Гавриловій у незаконному збагаченні. За версією слідства, Гаврилова впродовж 2015-2016 років отримала активів на 9,92 млн грн. Під час обшуку у чиновниці знайшли, зокрема, золоті зливки. При цьому законність їх придбання не підкріплюється доказами, зібраними детективами Національного антикорупційного бюро.

Читайте також: Справа голови Держаудиту дійшла до суду

Сама голова Держаудитслужби називає висунуті обвинувачення "помстою".

25 січня суд обрав для Гаврилової запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Водночас суд відмовився відсторонити Гаврилову від займаної посади.

3 березня НАБУ завершило досудове розслідування у справі Гаврилової, а 30 березня обвинувальний акт щодо очільниці Держаудиту було скеровано до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-