14 квітня: народний календар і астровісник

14 квітня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Де сьогодні святкують Новий рік і як зустрічати новий Місяць.

Сьогодні знову Новий рік! Цього разу сонячний, його святкують в деяких штатах Індії, зокрема і в штаті Пенджаб. Новий рік в Індії відзначають не раз і не два, як у нас, і навіть не три – це багатонаціональна країна, де впродовж віків співіснують традиції християн, мусульман, буддистів, індуїстів, сикхів. Новий рік за сонячним календарем нині святкують сикхи – понад 21 млн громадян Індії, та переважна більшість індуїстів – домінуючої релігійної групи, а це близько 996 мільйонів людей. Щоправда, Новий рік в Індії не є головним святом року. Кому ж свята вже обридли, згадайте, що сьогодні 1 квітня за старим стилем, тож скористайтеся нагодою пожартувати.

Головна народна прикмета на сьогодні така: Якщо цього дня повінь, то вродить густа трава; коли не прошумлять талі води, то літо буде холодне й дощове. У деяких регіонах України, як на півдні, так і на заході, повінь вже давно настала, тож сподіваємось на високі густі трави, а не на холодне дощове літо – досить нам і холодної цьогорічної весни – непривітної та затяжної. 

Іменинники сьогодні Марія, Єфим, Макар.

Сьогодні 28-ий місячний день. Чудовий день для відпочинку! Втім, зорі все ж застерігають, що період перед молодим місяцем дещо непередбачуваний – зростають різноманітні ризики і небезпеки. Вплив деструктивних програм на нашу поведінку буде особливо відчутним. До того ж, цей фактор підсилюватиме напружений аспект Місяця щодо войовничого Марса і мізантропічного Сатурна. Тож всіляко оминайте небезпеки, знизьте до мінімуму ділову активність. Йти на ризик у ці дні не варто. Місяць перебуватиме в Овні, тож найліпше в цей період займатися плануванням і працювати з енергіями.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1928 році – 3,9; а найтеплішим у 1972 - +25,4.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-