Гройсман розповів про закон, який зупинить “витік мізків”

Гройсман розповів про закон, який зупинить “витік мізків”

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман переконаний, що ухвалення урядового законопроекту про держзамовлення на підготовку фахівців дозволить зупинити відтік кадрів за кордон.

Таку думку він висловив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нам треба зупинити трудову міграцію, треба створити нормальні умови для того, щоб люди працювали в Україні. Ми це почали створювати, але потрібен час, бо за місяць-два це неможливо, за декілька років можливо зробити так, щоб люди почали повертатися", - сказав Гройсман.

Читайте також: У Польщі назвали найбільшу проблему українських заробітчан

Він переконаний: те, що буде сформоване замовлення кадрів, сприятиме цьому. "Тобто, ми будемо замовляти ті робітничі професії, яких потребує реальний сектор економіки та реальні підприємства", - наголосив Гройсман, говорячи про урядовий законопроект „Про формування та розміщення державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних та робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів”.

"Є серйозна міграція трудова, люди шукають роботу по всьому світу. Чому шукають? Бо там є нормальні умови роботи та вища заробітна плата. Тому наше завдання, щоб була більша заробітна плата в Україні. І це можливо", - сказав прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-