Гройсман: Райони в змозі облаштувати лікарні, бо на місцях тепер — мільярди

Гройсман: Райони в змозі облаштувати лікарні, бо на місцях тепер — мільярди

Укрінформ
Формування та облаштування регіональних закладів охорони здоров’я – від ФАПів до профільних клінік – відповідальність районів та громад, яким ці заклади належать.

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє його прес-служба.

«Лікарні належать районам і муніципалітетам. А в цих районах – завдяки децентралізації - є мільярди. І я вимагаю від керівників районів та муніципалітетів діяти в інтересах громадян. Лікарні, ФАПи мають бути відремонтовані і забезпечені, а люди мають отримувати нормальні умови лікування», - наголосив глава уряду.

Він звернув увагу, що такі речі потрібно проговорювати і доносити до людей – так само, як і засади медичної реформи.

Читайте також: Супрун рекомендувала правдивий ролик про медреформу

«Приміром, зараз ми переходимо на договірні засади в медицині. Фактично це перший крок на шляху до страхової медицини. Ми прописали законопроект, прийняли його в парламенті, документ вступив в силу. Сьогодні є можливість укласти договір з лікарем, який надасть вам якісні послуги. І по цьому договору держава заплатить конкретно цьому лікарю за вас як пацієнта. Не за стіни чи ліжка, а за послугу», - підкреслив Гройсман.

Прем’єр-міністр відзначив, що реформа може комусь не подобатися. І завжди є можливість залишити все як є. «Але той стан справ, який був, не влаштовував простих людей», - додав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-