Сенатор США розповів, яку зброю отримає Україна разом із Javelin

Сенатор США розповів, яку зброю отримає Україна разом із Javelin

Укрінформ
Американський сенатор Роберт Портман після поїздки на Донбас пообіцяв, що на додачу до Javelin Україна отримає від США снайперські комплекси.

Про це повідомляє “Голос Америки”.

“Я побував на Донбасі, де досі гинуть українські солдати. Минулого місяця більшість втрат були спричинені, найвірогідніше, вогнем ворожих снайперів. І одне з недавніх рішень американських законодавців і адміністрації – надати снайперські комплекси українській армії. Щоб можна було відповідати на вогонь снайперів, які вбивають українських військових. Це один із конкретних прикладів, який доводить, що США стоять пліч-о-пліч із Україною”, - сказав він.

Сенатор наголосив, що адміністрація Трампа тримає чітку лінію у підтримці України, тому хай нікого не вводить в оману інформація про можливе запрошення Путіна в Білий дім.

Читайте також: У бюджеті США вперше "прописали" підтримку ВМС України - сенатор

“Адміністрація США вважає, що треба підтримувати діалог з Росією. Між іншим, таку само думку має і стосовно Північної Кореї. Це зовсім не означає, що ми погоджуємося з Північною Кореєю бодай у чомусь. Не треба сприймати такі контакти як якусь послугу. Вони відбуваються радше в інтересах нашої країни, якій необхідно мати кращі стосунки із великою ядерною державою. Що б там не казали окремі медіа, адміністрація Трампа тримає чітку лінію у підтримці України. Зауважте, що саме ця адміністрація, а не попередня, надала Україні летальну зброю для захисту”, - заявив Портман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-