У Мінсоцполітики не виключають подальший “витік кадрів” з України

У Мінсоцполітики не виключають подальший “витік кадрів” з України

Укрінформ
У зв'язку зі зростанням попиту на кваліфіковану робочу силу з України міграційні процеси можуть посилитися в найближчі роки.

Про це сказала перший заступник міністра соціальної політики України Ольга Крентовська під час виступу на засіданні Національної тристоронньої соціально-економічної ради, повідомляє кореспондент Укрінформ

"Попит на кваліфіковану робочу силу з України зростає. Особливо у найближчих сусідів - Польщі, Словаччині, Литві, Чехії, Хорватії. Міграційні процеси можуть посилися в найближчі роки", - зазначила Крентовська.

Вона додала, що за попередніми розрахунками Союзу підприємців і роботодавців Польщі, для підтримання зростання економіки цієї країни необхідно залучити додатково 5 млн трудових мігрантів, а за оцінками польських експертів загальна кількість виданих запрошень на роботу у 2018 році для українців складе 3 млн.

Читайте також: Як у Берліні мешканців міста залучають до прийняття рішень

"До Міністерства соціальної політики надійшов запит Міністерства праці, соціальних справ і сім'ї Словаччини, в якому містилися повідомлення про те, що у зв'язку з розширенням виробництва уже існуючих підприємств та будівництвом нових заводів уже у перспективі трьох-шести місяців в Словаччині прогнозується відчутний дефіцит робочої сили на рівні 70-100 тисяч. І вирішити цю проблему словацький уряд має наміри за рахунок залучення працівників з-за кордону, в тому числі й українських працівників", - сказала Крентовська.

У такій ситуації, наголосила вона, "краще було б залучати іноземних інвесторів, які будуть створювати робочі міста не в Польщі та Словаччини, а в Україні".

"Саме тому ми вбачаємо за доцільне запропонувати інвесторам додаткову підтримку з боку Державної служби зайнятості, що не повинно обмежуватися підбором працівників серед зареєстрованих безробітних, а й має включати здійснення інвестицій у підготовку таких працівників, відповідно до умов роботодавців-інвесторів. І наразі ми розробляємо механізм стимулювання і компенсації частини витрат саме на підготовку фахівців", - повідомила урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-