Студенти медуніверситету вимагають під Радою поновлення Амосової

Студенти медуніверситету вимагають під Радою поновлення Амосової

Укрінформ
Близько 200 студентів Національного медичного університету ім.Богомольця проводять під Верховною Радою мітинг із вимогою скасувати наказ Міністерства охорони здоров'я щодо звільнення ректора університету Катерини Амосової та поновити її на посаді.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Студенти проводять акцію на площі Конституції біля парламенту, імпровізуючи поховальну процесію. Вони одягнуті у довгі чорні плащі, у руках тримають чорні парасольки, перед ними таблички з написами: «Вища медична освіта», «Автономія вузів», «Охорона здоров'я». Перед табличками, перев'язаними чорними стрічками, стоять лампадки та покладені червоні гвоздики.

«Вже ми доходимо до крайнощів і ми вже під Верховною Радою. Ми сподіваємося, що нас депутати почують, розберуться в цій ситуації, тому що на засіданні Комітету з охорони здоров'я було прийнято рішення про недовіру в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун», - сказав журналістам один зі студентів-організаторів акції.

Серед вимог мітингувальників - скасувати дії МОЗ щодо звільнення ректора університету і поновити Амосову на посаді, відмінити перевірки вищого навчального закладу.

Міністерство охорони здоров'я визначило 11 квітня як дату складання іспиту «Крок 1» для студентів-стоматологів медуніверситету ім.Богомольця, який мав відбутися ще 20 лютого. МОЗ після зриву в медуніверситеті 20 лютого іспиту «Крок 1. Стоматологія» відсторонило від виконання обов'язків ректора вишу Катерину Амосову. Студенти-стоматологи НМУ  єдині з 13 вишів, для яких не відбувся ліцензійний іспит.

Читайте також: Голосування за призначення Супрун міністром розділить БПП - депутат

За даними міністерства, керівництво медуніверситету не розпочало переговорну процедуру та не уклало договір із Центром тестування на проведення ліцензійних іспитів «Крок», зірвавши проведення обов'язкового ліцензійного іспиту. 4 квітня Комітет ВР з питань охорони здоров'я підтримав звернення до Кабміну щодо звільнення в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун з обійманої посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-