Розвиток інклюзивної освіти: Марина Порошенко відкрила конференцію у Запоріжжі

Розвиток інклюзивної освіти: Марина Порошенко відкрила конференцію у Запоріжжі

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко відкрила у Запоріжжі всеукраїнську конференцію з розвитку інклюзивної освіти, в якій взяли участь майже 500 освітян зі всієї країни.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"3 квітня дружина Президента України Марина Порошенко здійснила робочу поїздку до Запорізької області. Перша леді відкрила Всеукраїнську науково-практичну конференцію "Досвід та перспективи розвитку інклюзивної освіти в Україні: регіональний аспект", в якій взяли участь майже 500 освітян зі всієї країни", - йдеться у повідомленні.

Звертаючись до освітян та науковців Марина Порошенко зазначила, що сьогодні в рамках реформи освіти створюється новий освітній простір рівних можливостей для всіх дітей України, і одним із етапів цієї реформи є створення мережі Інклюзивно-ресурсних центрів.

Вона наголосила, що для ефективної роботи Інклюзивно-ресурсні центри будуть використовувати сучасні міжнародні тести для оцінки навчальних здібностей дітей.

Розвиток інклюзивної освіти: Марина Порошенко відкрила конференцію у Запоріжжі / http://www.president.gov.ua

"Це сприятиме запровадженню більш нових та прогресивних підходів у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами", - акцентувала перша леді.

У ході всеукраїнської конференції відбулася презентація автоматизованої системи підтримки діяльності Інклюзивно-ресурсних центрів.

За словами Марини Порошенко, однією з переваг цієї електронної програми є можливість вести реєстр дітей, які перебувають на обліку ІРЦ, реєстр фахівців та інклюзивних навчальних закладів України.

Читайте також: МОН просить Канаду підтримати електронну освітню платформу

"І дуже важливо, що все це об'єднано єдиною електронною програмою "Державна система освіти" (ДСО)", - переконана дружина Президента.

На думку освітян, автоматизована інформаційна система підтримки діяльності Інклюзивно-ресурсних центрів дозволить підвищити якість освітніх послуг для дітей з особливими освітніми потребами та сприятиме ефективному використанню державної субвенції на підтримку таких учнів - за принципом "гроші за дитиною".

Фото: http://www.president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-