НАЗК внесло припис Нищуку через конфлікт інтересів

НАЗК внесло припис Нищуку через конфлікт інтересів

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції внесло два приписи міністру культури Євгену Нищуку та ректору Академії Державної пенітенціарної служби щодо врегулювання конфлікту інтересів. 

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про внесення приписів міністру культури України Євгену Нищуку стосовно генерального директора Дніпропетровського державного цирку та ректору Академії Державної пенітенціарної служби Олексію Тогочинському стосовно працівників академії", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, НАЗК встановило, що генеральний директор державного підприємства "Дніпропетровський державний цирк" Віктор Шабатько не повідомив про наявність потенційного конфлікту інтересів, зумовленого спільною роботою зі своєю дружиною, яка перебуває в його підпорядкуванні, чим порушив вимоги статті 28 Закону України "Про запобігання корупції".

"Такі обставини можуть вплинути на об’єктивність чи неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи невчинення дій під час виконання ним службових повноважень генерального директора цирку стосовно своєї дружини", - зазначили у НАЗК.

Крім того, ректору Академії Державної пенітенціарної служби внесено припис стосовно проректора Академії Олексія Шеремети та старшого інспектора відділу по роботі з персоналом Академії Наталії Марус, які одночасно виконували обов’язки відповідно голови та секретаря кадрової комісії Академії. 

"Вказані посадові особи порушили вимоги частини другої статті 35 Закону України "Про запобігання корупції" під час складання протоколів засідань кадрової комісії. Вони не відображали у протоколах повідомлення про конфлікт інтересів членів комісії до початку розгляду питань, що стосувались їх приватного інтересу (просування по службі, преміювання, нагородження тощо), а також про їх неучасть у прийнятті таких рішень", - додали у Нацагентстві.

Читайте також: У НАЗК розповіли, коли розпочнеться перевірка е-декларацій топ-чиновників

Згідно з приписами, Національне агентство вимагає усунути порушення законодавства шляхом вжиття заходів врегулювання потенційного конфлікту інтересів у діяльності генерального директора цирку, провести службові розслідування з метою виявлення причин та умов, що призвели до невиконання вимог закону, та розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-