В українських судах запускають перевірки

В українських судах запускають перевірки

Укрінформ
Голова Ради суддів України (РСУ) Олег Ткачук заявив про початок перевірок організацій роботи судів.

Про це повідомляє прес-служба РСУ.

"Двадцять п’ять днів тому почала діяти нова Рада суддів України – вищий орган суддівського самоврядування, котрий здійснює контроль за організацією діяльності судів. Рада суддів України, сформована XV з'їздом суддів України, своїми пріоритетами визначила спільну роботу з громадянським суспільством, з кожним громадянином нашої держави з метою забезпечення справедливого, ефективного, чесного правосуддя. Для цього було заплановано численні заходи у співпраці з громадськими, державними організаціями, міжнародними експертами, науковцями. Рада суддів планує проводити таку роботу, співпрацю і зустрічі у всіх куточках України. Для цього буде проведено перевірку організації роботи судів, вивчено результати роботи, та проблеми, з якими стикаються судді, проаналізовано запити громадськості, вивчено результати судової статистики. Сьогодні Рада суддів України розпочинає таку свою роботу з Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області – одного із найбільших місцевих судів у державі", - сказав Ткачук.

Читайте також: Суддя КСУ вважає небезпечними дії Громадської ради доброчесності

Зазначається, що у понеділок розпочинається робоча поїздка голови Ради суддів України Олега Ткачука на чолі робочої групи у складі членів РСУ судді Верховного суду, голови Комітету з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування Володимира Кравчука, та судді Деснянського районного суду міста Києва, голови Комітету з питань забезпечення незалежності суддів Олени Журавської до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня на XV з'їзді суддів України обрали Раду суддів України. Всього до складу Ради суддів України увійшли 29 суддів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-