Евакуація під час пожежі: рятувальники дали рекомендації батькам

Евакуація під час пожежі: рятувальники дали рекомендації батькам

Укрінформ
Рятувальники сформували рекомендації для батьків, щоб малеча знала як уберегти своє життя і вміла приймати правильні рішення у випадку евакуації під час пожежі.

Їх оприлюднила прес-служба ДСНС.

«Для того, щоб малеча знала, як уберегти своє життя і вміла приймати правильні рішення в умовах надзвичайної ситуації, необхідно навчати дітей основних правил порятунку», - ідеться в повідомленні.

Зокрема, батькам слід привчати дитину звертати увагу на шляхи евакуації щоразу під час відвідування громадського місця: магазину, кав'ярні або торгівельно-розважальних центрів.

«Подумайте разом - куди бігти у разі виникнення пожежі. Спитайте у співробітників закладу та спробуйте на швидкість покинути умовну «небезпечну зону», - радять у ДСНС.

Згідно з рекомендаціями у разі евакуації йти треба тільки у напрямку руху, не зупиняючись, навіть якщо рідні залишились позаду.

Читайте також: Гройсман про пожежні перевірки: Нам потрібні не штрафи, а безпека

«Обережно оминаємо кути і перешкоди. Для цього треба дивитися вперед, а не під ноги. Руки схрещуємо навхрест - лікті виставляємо трошки вперед, а долоні кладемо собі на плечі. Так можна буде вільно дихати, навіть якщо вас затиснуть», -  зазначається у рекомендаціях.

Якщо впали, необхідно відразу піднятися і в жодному разі не згортатися «калачиком» на підлозі, зазначають у ДСНС.

«Не соромно вчепитися у ногу людини, що пробігає повз, і, зачепившись за неї, спробувати піднятись. Від дорогоцінних хвилин залежить життя, а вам необхідно продовжити евакуацію будь-якою ціною. Обов'язково потренуйтеся вдома», - закликають у ДСНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-