Гройсман про пожежні перевірки: Нам потрібні не штрафи, а безпека

Гройсман про пожежні перевірки: Нам потрібні не штрафи, а безпека

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман закликав власників громадських закладів співпрацювати з Державною службою з надзвичайних ситуацій в рамках запровадженої рішенням уряду кампанії з перевірки виконання вимог громадської безпеки. 

Про це він сказав в ефірі одного з телеканалів, інформує Урядовий портал

«До мене доноситься інформація, що певні мережі не допускають контролерів. Хочу, щоб всі почули: не грайтеся з безпекою людей. Краще пройти перевірку добровільно, ніж чинити опір», - сказав Гройсман.

Він нагадав, що перевірки - це не спроба тиснути на бізнес, це інструмент ліквідації загроз здоров'ю та життю людей.

«До бізнесу треба ставитися з пошаною. Якщо є проблеми - виявляти їх, давати час на те, щоб швидко ліквідувати. Нам потрібні не штрафи. Нам потрібна безпека. Я не хочу створювати умови тиску, мене цікавить ліквідація будь-яких загроз безпеці громадян. Але якщо хтось ігноруватиме наші вимоги - будемо жорстко реагувати», - зазначив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Пожежна безпека: глава ДСНС застерігає перевіряльників від корупції

Як повідомлялося, 28 березня Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій, МВС, Мінрегіону та іншим органам провести масштабну перевірку громадських закладів, шкіл, торгових центрів на предмет дотримання норм пожежної безпеки. 

Із 30 березня ДСНС розпочала такі перевірки. Вони проходитимуть по всіх громадських закладах у режимі додаткового тренування персоналу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-