Вогонь у ТРЦ, Савченко за гратами, масове перепоховання та Вуйчич у Києві

Вогонь у ТРЦ, Савченко за гратами, масове перепоховання та Вуйчич у Києві

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Данііл Шамкін
Фото: Данііл Шамкін

На початку тижня українці несли квіти й іграшки під посольство РФ у Києві в зв’язку з масштабною пожежею та загибеллю людей у Кемерові. Трагедія сталася в одному з торгово-розважальних центрів 25 березня. Займання виникло на останньому поверсі, де розміщувалися кінозали й у неділю було багато дітей. За офіційними даними, у вогні загинули щонайменше 64 людини, 41 з них – діти. Проте очевидці стверджують, що жертв набагато більше.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

В контексті подій у Кемерові українські рятувальники провели протипожежні навчання в торгово-розважальних центрах різних міст. Зокрема в одному зі столичних ТРЦ перевіряли систему оповіщення, стан засобів пожежогасіння, вентиляції, протипожежної сигналізації, оглядали диспетчерський пункт. Також під час навчань у підземному паркінгу відбулися практичні тренування: рятувальники ліквідували пожежу внаслідок загоряння авто. Крім того, Державна служба України з надзвичайних ситуацій на виконання рішення уряду розпочинає масштабні перевірки закладів масового скупчення людей на предмет виконання вимог безпеки, передусім пожежної.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Справа Савченко: у четвер, 29 березня, Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання народному депутату Надії Савченко запобіжного заходу в вигляді тримання під вартою до 20 травня без альтернативи внесення застави. Підозрюваній інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, готування до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами.

Фото: Владислав Мусієнко
Фото: Владислав Мусієнко

Упродовж останніх семи днів свої професійні свята відзначили дві структури правоохоронних органів України. Так, Службі безпеки України виповнилося 26 років,

Фото: Владислав Мусієнко
Фото: Владислав Мусієнко

а Національна гвардія України відзначила 4-ту річницю від дня свого створення. З цієї нагоди влаштували показові виступи.

Фото: Віктор Кошмал
Фото: Віктор Кошмал

А також проводили виставки зброї. На фото – учасниця святкування Дня створення Нацгвардії в Чернігові.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

На території Меморіального комплексу "Дем'янів лаз", що на Івано-Франківщині, відбулася церемонія перепоховання останків 134 жертв комуністичного режиму – в'язнів НКВС. Їх знайшли торік під час розкопок на вулиці Ленкавського – біля старого єврейського кладовища. Серед жертв була жінка віком понад 60 років і дитина приблизно 8-10-річного віку.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

У світі 27 березня відзначили Міжнародний день театру. У столиці України з цієї нагоди 26-й раз вручили театральну премію "Київська пектораль" – за підсумками 2017 року. На фото – лауреат премії в номінації "Краще музичне дійство" Віталій Пальчиков під час урочистої церемонії нагородження в Київському академічному драматичному театрі на Подолі.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Тим часом до України вчергове приїхав всесвітньо відомий мотиваційний спікер Нік Вуйчич. Він приєднався до проекту "Безпечна школа", що триватиме впродовж року й охопить всю країну. Загалом передбачається інформаційна кампанія про запобігання цькувань дітей як з боку однолітків, так і з боку дорослих. Крім того, будуть організовані тренінги для шкільних психологів, вчителів.

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

"Година для праці настала": жінка під час сільськогосподарських робіт на території тепличного комплексу в селі Заріччя на Закарпатті.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Співробітник Мукачівського прикордонного загону з вівчаркою охороняє державний кордон України в гірському районі на Закарпатті.

Фото: Станіслав Михайлов
Фото: Станіслав Михайлов

Військовослужбовець та літня жінка на території КПВВ "Станиця Луганська" на Луганщині.

Фото: Альона Николаєвич
Фото: Альона Николаєвич

Моделі на подіумі під час показу колекції одягу бренду ARCHI дизайнера Федора Возіанова, присвяченої творчості художника та скульптора Олександра Архіпенка, в межах ХХI Lviv Fashion Week на території Міжнародного аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

Фото: Родіон Туча
Фото: Родіон Туча

Вокалістка, арфістка фолк-рок дуету "Мельница 36,6" Наталія О'Шей (Хелавіса) під час концерту в Національній музичній академії України імені П.І. Чайковського.

Фото: Станіслав Михайлов
Фото: Станіслав Михайлов

Учасниця відкритого чемпіонату Луганської області з важкої атлетики серед юнаків та дівчат 2001 року народження й молодше під час змагання в Сєвєродонецьку.

Фото: В'ячеслав Мадієвський
Фото: В'ячеслав Мадієвський

Учасник змагань чемпіонату Національної гвардії України з рукопашного бою в Харкові.

Фото: Валерій Соловйов
Фото: Валерій Соловйов

Гравці жіночої національної збірної України з гандболу Анна Редька (у центрі), збірної Швейцарії Ліза Фрай (ліворуч) та Ноелла Фрай під час відбіркового матчу на чемпіонат Європи-2018 (група 1), що завершився перемогою гостей з рахунком 21:22, у столичному Палаці спорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-