У МВС заявляють, що рятувальники мають право перевіряти ТРЦ

У МВС заявляють, що рятувальники мають право перевіряти ТРЦ

Укрінформ
Уряд ще торік дозволив ДСНС перевіряти об'єкти і підприємства з високим ступенем ризику, в тому числі торговельно-розважальні центри, а також інші об'єкти із масовим перебуванням людей.

Про це повідомляє прес-служба МВС 

"Відповідною постановою від 18 грудня 2017 року №1104 “Про затвердження переліку органів державного нагляду (контролю), на які не поширюється дія закону України “Про тимчасові особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності”, Державну службу з надзвичайних ситуацій частково виведено з-під дії мораторію. Відтак, ДСНС та її територіальним органам уряд дав зелене світло в частині здійснення державного нагляду (контролю) стосовно закладів оздоровлення та відпочинку дітей, інтернатних закладів, закладів дошкільної освіти, загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, спеціалізованої освіти, а також суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику (у тому числі об’єктів паливно-енергетичного, військово-промислового комплексів, об’єктів підвищеної небезпеки, хімічно-небезпечних об’єктів та об’єктів висотного будівництва)", - йдеться у повідомленні.

Дія вищевказаної постанови поширюється і на такі об'єкти, як торговельно-розважальні центри, а також інші об'єкти із масовим перебуванням людей, які є суб’єктами господарювання з високим ступенем ризику і перевірятимуться відповідно до затвердженого графіку, наголосили в МВС.

Річний план здійснення заходів державного нагляду (контролю) Державної служби України з надзвичайних ситуацій на 2018 рік зі змінами вже оприлюднено на офіційному веб-порталі ДСНС.

Як повідомляв Укрінформ, 25 березня в російському Кемерово сталася пожежа в ТРЦ. Займання виникло на останньому поверсі, де знаходилися кінозали і в неділю було багато дітей. За офіційними даними, загинули 64 людини.

Читайте також: У Кличка сказали, за яких умов можна перевіряти ТРЦ на пожежну безпеку

Після цього Київський міський голова Віталій Кличко доручив перевірити столичні ТРЦ Києва на відповідність нормам пожежної безпеки.

Водночас у КМДА заявили, що перевірити ТРЦ на пожежну безпеку можна лише за бажанням власника або через скарги.

Зокрема, як заявив начальник Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роман Ткачук, у зв’язку з обмеженнями, які нині існують, є два варіанти для ДСНС провести перевірки у ТРЦ: або бажання самого комерсанта виконати таку перевірку та відповідна заява від нього, або через скарги громадян міста за даною адресою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-