Найпопулярнішою соцмережею в Україні є Facebook

Найпопулярнішою соцмережею в Україні є Facebook

Опитування
Укрінформ
Найбільш популярним серед українців, які отримують інформацію із соцмереж, є Facebook, яким користується 35,5% українців.

Про це повідомив заступник директора Київського міжнародного інститут соціології (КМІС) Антон Грушецький під час презентації соціологічного дослідження "Довіра до ЗМІ, вплив російської пропаганди, медіаграмотність в Україні", що відбулась 27 березня в Укрінформі.

"За нашим дослідженням, 23,5% людей отримують інформацію із соцмереж. Найбільш популярним серед них є Facebook, яким користується 35,5% українців. Далі йдуть "ВКонтакте" (11,3%), Instagram (9,6%), "Одноклассники" (7,2%), Twitter (5,6%) і LinkedIn (0,5%). Більше половини населення (52,4%) говорять, що взагалі не користуються соціальними мережами", - сказав Грушецький.

Разом з тим, 29% українців користуються лише західними соцмережами, передусім - Facebook, а 3% опитаних відвідують виключно російські.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами дослідження "Довіра до ЗМІ, вплив російської пропаганди, медіаграмотність в Україні", 23,5% українців найчастіше отримує інформацію про стан справ в Україні та світі саме із соціальних мереж. При цьому 12,5% опитаних довіряють поширеній у соцмережах інформації про збройне протистояння на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-