Керівники держави привітали українських воїнів з Днем Нацгвардії

Керівники держави привітали українських воїнів з Днем Нацгвардії

Укрінформ
Президент Петро Порошенко, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та міністр оборони Степан Полторак привітали воїнів-нацгвардійців із Днем Національної гвардії України.

Вітання очільники держави та міністр опублікували на своїх сторінках у Facebook.

“Слава і шана мужнім воїнам Національної гвардії України - вірним присязі, військовому та громадянському обов’язку, відданим Українському народові. Вітаю воїнів-нацгвардійців з професійним святом!”, - зазначив Президент

Також зі святом нацгвардійців привітав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман. 

Глава уряду подякував захисникам за оборону держави та забезпечення спокою українців.

Міністр оборони підкреслив, що Національна гвардія України була, є і буде однією з основних інституцій забезпечення національної безпеки держави.

Полторак відзначив, що за ці роки помітно зріс професіоналізм нацгвардійців, а здобутий під час виконання бойових завдань досвід дає упевненість, що національні гвардійці із честю вистоять і переможуть у жорстокому та безкомпромісному протистоянні із загарбником і його найманцями.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав особовий склад Національної гвардії з професійним святом.

Звернення спікера опубліковано на сайті парламенту.

«Держава покладає на Національну гвардію широке коло відповідальних завдань. В умовах гібридної війни, яку Росія веде проти України, наші воїни-правоохоронці захищають територіальну цілісність та безпеку держави не лише на східному фронті, а й на всій території країни», - зазначив голова ВР.

Парубій підкреслив, що бійці Нацгвардії з перших днів узяли участь в антитерористичній операції на сході держави, звільняли захоплені сепаратистами міста та селища, відновлювали на визволених територіях законність і правопорядок, стояли на смерть на шляху російської агресії.

Читайте також: Турчинов привітав нацгвардійців з професійним святом

«Для мільйонів українців Національна гвардія - це не лише потужна зброя, новітня техніка і сучасна тактика. Гвардія - це перш за все люди. Професійні, чудово навчені військові, які готові віддати життя за свою Батьківщину і свій народ. Від імені Верховної Ради України бажаю вам, воїни-гвардійці, в день вашого професійного свята щастя, здоров'я, добробуту, злагоди і любові у родинах, нових перемог і звершень у службовій діяльності», - додав  Парубій.

Як відомо, із 2015 року День Національної гвардії України відзначається 26 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-