Чверть всіх виконавчих проваджень стосуються аліментів - Мін'юст

Чверть всіх виконавчих проваджень стосуються аліментів - Мін'юст

Укрінформ
В Україні до чверті усіх проваджень по виконанню судових рішень, які знаходяться у Міністерстві юстиції, стосуються невиплати аліментів.

Про це заявив у четвер в Херсоні на прес-конференції заступник міністра юстиції України Сергій Петухов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо боротьби із злісним ухилянням від аліментів. Це системна проблема в Україні. Ми в Міністерстві юстиції проаналізували всі виконавчі провадження, які знаходяться в Міністерстві юстиції, а ви знаєте, ми виконуємо всі рішення судів, і просто із жахом зрозуміли, що десь до чверті всіх проваджень стосується невиплати аліментів", - розповів Петухов.

За його словами, "у нас там буквально два з чимось мільйони активних проваджень по всій країні, і з них 600 тис. стосуються невиплати аліментів".

Як наголосив заступник міністра, це просто жахлива ситуація, яка, за відсутності необхідних важелів впливу, призвела до того, що в Україні створився клімат безвідповідальності у питанні сплати батьками аліментів на дітей. Батьки, які не сплачували аліменти, зрозуміли, що їм за це нічого не буде, зазначив Петухов.

"Ми проаналізували цю системну проблему і вирішили: по-перше, внести зміни в законодавство, які набрали чинності у лютому цього року, а також провести серйозну інформаційну кампанію. По-перше, попереджувальну, а по-друге - кампанію з примусового виконання рішень (судів - ред.) щодо стягнення аліментів", - повідомив заступник міністра юстиції.

Читайте також: Виїзд дитини за кордон: дозволів від "аліментників" більше не вимагатимуть

Згідно інформації, оприлюдненій на прес-конференції, за місяць, що минув від початку дії в Україні нового закону про аліменти, боржниками сплачено понад 254 млн гривень аліментів. Також було підготовлено понад 7,5 тис. подань про оголошення батьків, які заборгували по аліментах, у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-