Парубій привітав Нацгвардію із четвертою річницею створення

Парубій привітав Нацгвардію із четвертою річницею створення

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час ранкового засідання ВР привітав Нацгвардію із четвертою річницею її створення.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні у Верховній Раді ми відзначаємо четверту річницю Національної гвардії України. Чотири роки тому, у 2014 році, у критичний для держави час я мав честь доповідати закон про  Нацгвардію України. Тоді, в умовах початку російської агресії, Нацгвардія створила ключові підрозділи, які доволили добровольцям піти на фронт... Слава Національній гвардії!" - сказав Парубій.

Він наголосив, що українці шанують пам'ять чотирьох нацгвардійців, які загинули 31 серпня 2015 року під час заворушень на площі Конституції біля Верховної Ради, а також сотень бійців Нагвардії, які загинули у "новітній російсько-українській війні".

Читайте також: Спікер анонсував заяву Ради про "вибори Путіна" у Криму

Як відомо, 31 серпня 2015 року після ухвалення в першому читанні змін до Конституції в частині децентралізації біля Верховної Ради відбулися масові заворушення. Тоді агресивно налаштовані учасники мітингу почали штурмувати парламент, жбурляли у правоохоронців бруківку, димові шашки. Також було кинуто бойову гранату. Тоді загинуло четверо бійців Нацгвардії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-