Справа Коцаби: Верховний суд доручив повторний розгляд апеляційному

Справа Коцаби: Верховний суд доручив повторний розгляд апеляційному

Укрінформ
Верховний Суд доручив Апеляційному суду Львівської області повторно розглянути справу блогера і журналіста Руслана Коцаби.

Про це йдеться у повідомленні на сайті суду.

“14 березня 2018 року колегія суддів Другої судової палати Касаційного кримінального суду Верховного суду розглянула подання Апеляційного суду Івано-Франківської області про направлення кримінального провадження за обвинуваченням Коцаби Р.П. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 111, ч. 1 ст. 114-1 КК України з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів. Подання Апеляційного суду Івано-Франківської області задоволено, кримінальне провадження направлено на розгляд до Апеляційного суду Львівської області”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Суд повернув прокурору обвинувальний акт про держзраду Коцаби

Як повідомлялося, Руслана Коцабу затримали у лютому 2015 року після того, як він поширив звернення про відмову від мобілізації. Затриманого звинувачували за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) та ч. 1 ст. 114-1 (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань) КК України. Івано-Франківський міський суд не побачив у діях підсудного державної зради, але кваліфікував їх за ст. 114-1 КК України (перешкоджання законним діям Збройних сил України в особливий період). Після оскарження вироку Апеляційний суд Івано-Франківської області повністю виправдав Коцабу та визнав його невинним. Прокуратура оскаржила це рішення у ВССУ, який повернув справу на повторний розгляд.

Пізніше Долинський районний суд в Івано-Франківській області повернув прокурору обвинувальний акт щодо журналіста і блогера Руслана Коцаби, якого звинувачують у держраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-