Смерть Волошина була його усвідомленим вибором - журналіст

Смерть Волошина була його усвідомленим вибором - журналіст

Укрінформ
Смерть колишнього військового льотчика, а нині в.о. директора миколаївського аеропорту Владислава Волошина сталася не через депресію - це був усвідомлений вибір.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав товариш Владислава, який особисто допоміг отримати загиблому роботу у Миколаєві, журналіст Юрій Бутусов 

«Владислав Волошин завжди здавався мені твердим, як алмаз. Але і у алмазів є своя межа міцності. Це не була депресія - це був усвідомлений вибір.Ти справжній Герой і справжній Офіцер!», - написав Бутусов.

За його словами, пішов з життя один з кращих українських воїнів. Людина честі, прямий і непохитний. Обачливо сміливий, рішучий і націлений на перемогу в повітрі. А на землі - безкомпромісний, з екстраординарною волею.«За травень-серпень 2014 року він здійснив 33 бойових вильоти, поруч з ним на його очах російська ППО збила чотири наших бойових літаки, смерть була поруч, але вона його не лякала, він продовжив літати. Двічі наносив удари безпосередньо по російських військах, причому є численні свідки його точного удару по російських десантниках під Іловайськом. Там, під Іловайськом, збили і його самого. Він вижив дивом, отримав важкі травми під час катапультування. І ще одне диво - поранений, вирвався з облави до своїх. І знову став у стрій після всіх потрясінь, готовий летіти в бій», - згадує Бутусов.

Він також згадує, що був товаришем Владислава, і вони часто говорили про бойове застосування авіації. Коли Волошин звільнився з армії, він написав про нього статтю і допоміг знайти роботу, пов'язану з небом.

«Завдяки особистій участі голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка, Владислав отримав гідну роботу замдиректора аеропорту. У лютому він знову злетів за штурвалом цивільного літака. Зараз він став виконуючим обов'язки директора Миколаївського аеропорту, який скоро має відкритися. Збирав свою команду з таких же чесних і принципових військових. Він хотів літати, казав, що закінчить аеропорт, і піде на курси льотчиків цивільної авіації. Про жодних ворогів або про нерозв'язні проблеми я від нього не чув, ми розмовляли в кінці лютого», - стверджує Бутусов.

Читайте також: У Миколаєві скоїв самогубство колишній льотчик, якого РФ звинувачувала у збитті МН17

Він також зауважує, що у Владислава гарна сім'я, кохана дружина, маленький син і дворічна дочка, якими він дуже пишався. «Я нічого не розумію, що і як сталося, чому він нікому нічого не сказав, що він собі думав ...», - з жалем констатує товариш загиблого.

Як уже повідомляв Укрінформ, 18 березня у Миколаєві у власній квартирі скоїв самогубство 29-річний в. о. директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт" Владислав Волошин. Він вистрілив собі в голову з бойового пістолета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-