Активісти провели акцію проти участі Прилєпіна у Паризькому книжковому салоні

Активісти провели акцію проти участі Прилєпіна у Паризькому книжковому салоні

Укрінформ
Українські активісти провели акцію протесту проти участі російського письменника Захара Прилєпіна у Паризькому книжковому салоні, вказавши на його участь у бойових діях на сході України на боці так званої "ДНР" та викривлення фактів у його книзі про події на Донбасі.

Активісти розгорнули український прапор та тримали плакати із написами, що викривають російського письменника, як учасника бойових дій на Донбасі проти України, повідомили Укрінформу українські активісти.

«Прилєпін знаходить натхнення, вбиваючи українців. Прилєпін, геть від України. Руки Прилєпіна покриті кров'ю українців», - плакати з такими гаслами тримали українські активісти під час виступу Прилєпіна.

Окрім того український активіст Ігор Решетняк вказав на те, що в книзі авторства Прилєпіна про події на Донбасі допущені грубі помилки, зокрема Петра Порошенка названо президентом України, коли описуються події лютого 2014 року, коли він ще не обіймав посаду глави держави; Арсен Аваков названий керівником МЗС, а компанію МММ - політичною силою.

Читайте також: Українці Франції - проти участі "політрука" Прилєпіна у Паризькому книжковому салоні

Як відомо, кілька днів тому українські активісти написали листа до французьких міністрів закордонних справ та культури на знак протесту проти участі Прилєпіна у Паризькому книжковому салоні, зазначаючи, що в Україні проти цього письменника відкрито кримінальне провадження за тероризм та фінансування тероризму.

Фото: Ольга Будник

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-