Уряд затвердив план заходів для боротьби з негодою

Уряд затвердив план заходів для боротьби з негодою

Укрінформ
Члени Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердили план реагування на надзвичайні ситуації. Рішення ухвалювалося з огляду на погіршення протягом 17-19 березня погодних умов, спричинених двома циклонами.

“План затверджуємо”, - наголосив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під кінець засідання, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перед цим керівник ДСНС Микола Чечоткін поінформував учасників зустрічі, що циклони можуть істотно загальмувати рух транспорту на автошляхах і  спровокувати порушення на лініях електропередач та в цілому в системі життєзабезпечення. Він також виокремив кілька завдань на найближчі дні. Зокрема, Державному агентству автомобільних доріг слід організувати штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, забезпечити моніторинг ситуації на автошляхах та забезпечити безперебійний рух транспорту, забезпечити передислокацію техніки до найскладніших регіонів.

Міністерству енергетики та вугільної промисловості України - забезпечити безперебійне функціонування систем електропостачання органів влади, потенційно небезпечних об'єктів і населених пунктів, а в разі аварій, насамперед, забезпечувати відновлення об'єктів життєзабезпечення, лікарень і установ освіти.

А керівники місцевих органів влади мають забезпечити на місцях роботу штабів, постійно моніторити ситуацію і забезпечити готовність технічних засобів до оперативного реагування на ситуацію.

Окрему увагу Чечоткін попросив звернути на превентивні заходи, щоб уникнути можливі підтоплення доріг.

Читайте також: До Києва вночі прийде “великий сніг”

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні Державної комісії з питань ТЕБ та НС йшлося про критичне погіршення погодних умов в Україні та шляхи запобігати негативним наслідкам негоди протягом 17-19 березня.

У заході також узяли участь представники центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, голови регіональних штабів з ТЕБ та НС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-