Мер Житомира сподівається, що космонавт зі США Брезнік одягне вишиванку на орбіті

Мер Житомира сподівається, що космонавт зі США Брезнік одягне вишиванку на орбіті

Укрінформ
В Житомирі американському астронавту Рендольфу Брезніку подарували вишиванку під час зустрічі у Музеї космонавтики ім.С.Корольова.

Вручив подарунок міський голова Житомира Сергій Сухомлин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сподіваюся наступного разу побачити фото Ренді з космосу, одягненого у вишиванці», - сказав Сухомлин.

Американський астронавт натомість подарував музеєві прапор України, який, за його словами, був розгорнутий космосі.

На зустрічі з Житомирянами Брезнік розповів, щойого хобі - фотографувати Землю з космосу.

"Ми бачили з космосу урагани, торнадо, сонячні затемнення, лісові пожежі. Найбільше мене вражає природа... Хоча б поглянути на дивовижні візерунки, які залишає вулканічна лава. Тільки в космосі розумієш, що Земля - це наш космічний корабель, до якого хочеться повернутися», - каже Брезнік.

Читайте також: Американський астронавт, який полюбив українську дитину та її батьківщину, розповів про Космос

За словами астронавта, особливо деталізованими виходять нічні знімки. Він показав чимало таких світлин. На одній з них видно яскраву світлу пляму і Брезнік пояснює, що це зафіксований камерою спалах блискавки, який за своєю яскравістю перевершує освітлене вночі місто Бангкок зі 16-мільйонним населенням.

Цікавим є фото, на якому чітко прослідковується лінія розмежування між Північною та Південною Кореєю. А от найвищу гору нашої планети Еверест, каже астронавт, із космосу майже не видно.

Брезвік разом зі своїми колегами створили міжнародний фотопроект. Вони робили знімки визначних місць з космосу та співставляли їх зі звичними для нас картинками. В об'єктив астронавтів потрапив і Михайлівський Золотоверхий собор Києва.

Американський гість впевнений, що цей проект надихатиме людей і мотивуватиме їх до польотів у космос.

Американський астронавт Ренді Брезнік у Дніпрі, Києві та Житомирі упродовж 14-16 березня проведе зустрічі з українцями, які цікавляться космічною тематикою.

Як повідомляв Укрінформ, астронавт NASA Ренді Брезнік відвідає Дніпро, Київ та Житомир. Ренді здійснив два космічні польоти. Під час перебування на орбіті він кілька разів вийшов у відкритий космос із сумарним хронометражем понад 18 годин. Він став другим астронавтом після Леоніда Каденюка, який розгорнув прапор України на орбіті.

З Україною американця пов'язують родинні зв'язки: разом з дружиною Ребеккою Баргін у 2008 році вони усиновили трирічного хлопчика з міста Дніпро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-