Апеляційний суд підтвердив заочне слідство щодо Курченка

Апеляційний суд підтвердив заочне слідство щодо Курченка

Укрінформ
Апеляційний суд Києва відмовив у відкритті апеляційного провадження на ухвалу Печерського суду щодо проведення заочного розслідування у кримінальному провадженні проти Сергія Курченка.

Про це повідомляється на сайті суду.

"15 березня 2018 року суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва відмовив у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою сторони захисту на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 07 березня 2018 року", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що вказаною ухвалою суду першої інстанції було задоволено клопотання заступника Генерального прокурора у кримінальному провадженні та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні щодо Курченка.

Читайте також: Схеми Курченка: суд виніс 4 вироки і конфіскував “Лагуну-Рені”

Бізнесмена-втікача підозрюють у створенні та забезпеченні діяльності злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень, зокрема заволодінні чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки в особливо великих розмірах, ухиленні від сплати податків, легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом, організації фіктивного підприємництва, тобто створенні та придбанні суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло великої матеріальної шкоди.

Курченко з лютого 2014 року перебуває за межами України, де переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності. У зв’язку із цим його оголошено у розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-