Схеми Курченка: суд виніс 4 вироки і конфіскував “Лагуну-Рені”

Схеми Курченка: суд виніс 4 вироки і конфіскував “Лагуну-Рені”

Укрінформ
Райсуд Одеси виніс вироки чотирьом фігурантам “схем Курченка”, а щодо терміналу "Лагуна-Рені" вартістю понад 100 мільйонів гривень застосовано спецконфіскацію.

Про це сьогодні заявив на брифінгу прокурор Одеської області Олег Жученко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд встановив, що колишній керівник і три підлеглі співробітники товариства з обмеженою відповідальністю «Лагуна-Рені» діяли у складі злочинної організації під керівництвом Сергія Курченка, сприяючи умисному ухиленню від сплати обов'язкових платежів. Підсудні організовували складання завідомо неправдивих офіційних документів і вносили неправдиві відомості, а також були пособниками у зловживанні службовим становищем. Однак уклали з прокурором – процесуальним керівником у справі угоду - про визнання винуватості та сприяли розкриттю злочину, що було враховано судом при винесенні їм вироків", - зазначив Жученко.

Вироком суду чотирьох підсудних позбавлено волі на термін 5 років з іспитовим терміном в 1 рік, а також на 1 рік позбавлення права обіймати матеріально відповідальні посади.

За результатом розгляду клопотання прокуратури Одещини вироком Київського райсуду також застосовано спеціальну конфіскацію на користь держави майнового комплексу терміналу «Лагуна-Рені» орієнтовною вартістю понад 100 мільйонів гривень.

Читайте також: Саакашвілі передали від Курченка понад $200 тисяч на протести - генпрокурор

Як встановлено у рамках розслідування, здійсненого зусиллями співробітників прокуратури Одещини, органів Національної поліції в Одеській області, Управління Служби безпеки України в області та Головного управління Державної фіскальної служби в області, ТОВ «Лагуна-Рені» придбано у 2012 році членами злочинної організації та використовувалося для маскування злочинів щодо ухилення від сплати податків під виглядом фіктивного вивезення нафтопродуктів.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, пов'язаному з кримінальною "схемою Курченка", завдяки якій до держбюджету свого часу не надійшло 1 мільярд 200 мільйонів гривень обов’язкових платежів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-