Перевірка тендеру на 4G: Луценко обіцяє відкрити справу

Перевірка тендеру на 4G: Луценко обіцяє відкрити справу

Укрінформ
Генпрокурор зареєструє кримінальне провадження щодо законності проведення тендеру на видачу 4G - ліцензій, а також щодо можливого недоотримання коштів держбюджетом.

Про це Юрій Луценко сказав на засіданні Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тим не менше, ми дійсно зареєструємо кримінальне провадження по цьому запиту... Якщо будуть ознаки, що державний бюджет недоотримав кошти, ми безумовно будемо діяти згідно з чинним законодавством", - сказав генпрокурор.

 При цьому Луценко назвав "неправильними" умови проведення конкурсу.

"В умовах тендеру не було виключено можливості участі в цьому (тендері - ред.) юридичних осіб із капіталом країни-агресора", - зазначив генпрокурор.

На його думку, допуск до тендеру юросіб із російським капіталом потенційно несе загрозу безпеці українським офіцерам та солдатам, які користуються мобільним зв'язком "під тотальним контролем та з ймовірним доступом із Москви".

Читайте також: Гройсман доручив перевірити заяву Ляшка про “непрозорий конкурс” на 4G

Луценко зазначив, що він отримав звернення Прем'єр-міністра  Володимира Гройсмана, яке базується на депутатському запиті голови фракції "Радикальної партії Олега Ляшка" щодо законності проведення тендеру.

За словами генпрокурора, фахівцями був проведений аналіз стосовно ціни тендеру, яка виявилася значно вищою, ніж було встановлено під час проведення тендеру.

Проте, за його словами, у нього є попередня інформація, що кінцева ціна, сплачена на аукціоні, перевищила ціну, визначену фахівцями.

"Якщо це так, то ми навряд чи знайдемо правопорушення", - підкреслив Луценко 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-