Вбивство Вороненкова: прокуратура Києва отримала дозвіл на арешт Тюріна

Вбивство Вороненкова: прокуратура Києва отримала дозвіл на арешт Тюріна

Укрінформ
Прокуратура міста Києва оголосила в розшук та отримала дозвіл на затримання російського злодія в законі Володимира Тюріна, якого підозрюють в організації убивства екс-депутата Держдуми Російської Федерації Дениса Вороненкова.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прес-секретар столичної прокуратури Надія Максимець.

"Ухвалою слідчого судді Голосіївського райсуду 12 березня поточного року надатно дозвіл на доставку Тюріна до суду з метою обрання йому запобіжного заходу", - зазначила вона.

Водночас Тюрін оголошений у розшук постановою від 3 березня поточного року, додала Максимець.

Вона також розповіла, що прокуратура направила до Російської Федерації клопотання про надання міжнародно-правової допомоги для повідомленню Тюріну про підозру у вбивстві Вороненкова, однак відповіді не отримала.

Як повідомлялося, колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова вбили 23 березня біля готелю "Premier Palace" у Києві. Вбивця влучив чотири рази у екс-депутата – Вороненков помер на місці, нападник також був поранений і помер у лікарні.

Читайте також: Вбивство Вороненкова: екс-чоловіка Максакової можуть судити заочно

9 жовтня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в організації вбивства Вороненкова підозрюють російського кримінального авторитета Володимира Тюріна, який раніше був цивільним чоловіком дружини Вороненкова Марії Максакової.

Слідство вважає, що Тюрін підконтрольний ФСБ РФ і замовив убивство Вороненкова в обмін на преференції з боку російських спецслужб до кримінальних угруповань.

Сам Тюрін заперечив свою причетність до цього злочину.

Міністерство внутрішніх справ України оголосило його розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-