Вбивство Вороненкова: екс-чоловіка Максакової можуть судити заочно

Вбивство Вороненкова: екс-чоловіка Максакової можуть судити заочно

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключає того, що російського злодія в законі Володимира Тюріна, якого підозрюють в організації убивства екс-депутата Держдуми Російської Федерації Дениса Вороненкова, засудять заочно.

Про це генпрокурор сказав журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Заочне засудження можливе, але для цього необхідно здійснити ряд дій, у тому числі оголошення його у державний, а потім міждержавний розшук, певний термін після такого рішення - до 6 місяців. Тому я не виключаю заочного, але розраховую на очне засудження”, - сказав Луценко.

Він не сумнівається в тому, що Москва не видасть Україні Тюріна.

Окрім передбачених законодавством дій, наголосив Луценко, правоохоронці розраховують на оперативну удачу.

Колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова вбили 23 березня біля готелю "Premier Palace" у Києві. Вбивця влучив чотири рази у екс-депутата – Вороненков помер на місці, нападник також був поранений і помер у лікарні.

9 жовтня 2017 року генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в організації вбивства Вороненкова підозрюють російського кримінального авторитета Тюріна, який раніше був цивільним чоловіком дружини Вороненкова Марії Максакової.

Слідство вважає, що Тюрін підконтрольний ФСБ РФ і замовив убивство Вороненкова в обмін на преференції з боку російських спецслужб до кримінальних угруповань.

Сам Тюрін заперечив свою причетність до цього злочину.

Міністерство внутрішніх справ України оголосило його в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-