Після початку інтервенції РФ у Крим здавалося, що Путін нас провокує - Аваков

Після початку інтервенції РФ у Крим здавалося, що Путін нас провокує - Аваков

Укрінформ
Після початку інтервенції РФ у Крим на початку 2014 року складалося враження, що Володимир Путін навмисно провокує Україну.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у документальному фільмі "100 днів над прірвою", передає кореспондент Укрінформу.

«Вибір Криму - це був вибір між повномасштабною інтервенцією і ні. Тобто у нас було повне відчуття, що Путін нас в тому числі провокував. Якби залишками армії, 5 тисячами мобілізованих людей, полком якого-небудь ягуара... кинулися б на перевал тоді... нас би військова машина знесла б», - сказав Аваков.

Читайте також: Турчинов про окупацію Криму: Там не було кому виконувати накази

Згадуючи події 2014 року він зазначив, що «тоді, першого березня, у нас фактично нічого не було, вони як ніж через масло пройшли би».

«Тому те, що в нас було, ми зосередили на перешийку, очікували контрудару від них далі... Ми не знали, зупиняться вони на перешийку, чи підуть далі», - додав міністр внутрішніх справ.

Читайте також: Турчинов розповів про свій блеф із Наришкіним

За його словами, у той період влада прораховувала різні варіанти агресивних дій РФ.

«Якщо умовно взяти фантасмагоричний сценарій: що вертолітний десант висадився б на дах Кабміну або Верховної Ради, - а як захиститися? І тоді, наприклад, а аеропортах, у Жулянах, у Борисполі, ми кілька разів перекривали злітну смугу, просто ставили БТРи в ряд... Тобто були такі трохи істеричні варіанти, тому що не було інших варіантів реагування», - розповів Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-