Широкий Лан: Міноборони обіцяє до осені побудувати стаціонарний табір

Широкий Лан: Міноборони обіцяє до осені побудувати стаціонарний табір

Укрінформ
На території полігону Широкий Лан під Миколаєвом будується стаціонарний польовий табір, який включає в себе розгалужену інфраструктуру для проживання та підготовки від 2 600 до 4 000 чоловік (рівень бригади).

Про це  повідомляється на сайті  МО України.

"Наразі на полігоні відбувається будівництво сучасного польового табору, аналогів якого ніколи не було у ЗСУ. Зазначений проект включає в себе розгалужену інфраструктуру для проживання та підготовки від 2 600 до 4 000 чоловік (рівень бригади)... З урахуванням часу на підготовку проектної документації, будівництво об’єкту розпочалося навесні 2017 року, на даний час відсоток виконання робіт складає 55%. Орієнтовна здача будівельного об’єкту у експлуатацію - осінь 2018 року", - йдеться у повідомленні.

В МОУ нагадали, що рішення щодо будівництва зазначеного об’єкту було прийнято навесні минулого року. У той самий час були проведені відкриті тендерні процедури через систему ProZorro, де переможцями стали дві будівельні компанії — ТОВ "Ріст" та ТОВ "Вінницька будівельна компанія". Проектна документація будівельного об’єкту розроблялася ДП "Дніпропетровський проектний інститут". "Відповідно до умов тендеру та практики будівництва аналогічних об’єктів, строк будівництва становить два роки. Враховуючи ситуацію, пов’язану зі збройною агресією РФ на сході України, було досягнуто домовленостей із будівельними компаніями щодо скорочення строку будівництва зазначеного об’єкта", - зазначили в оборонному відомстві.

У Міноборони повідомили, що у 2017 році будівельною компанією "Ріст", яка здійснює будівництво їдальні, КПП, зовнішнього електропостачання із будівництвом, об’єктів інженерного забезпечення та благоустрій території, було виконано та підтверджено робіт на 78 млн грн. На даний час облаштовано дороги для заїзду, виконуються роботи з будівництва їдальні, КПП, котельні, на усіх інженерних об’єктах, прокладаються мережі електропостачання, зовнішнього освітлення та огорожі периметру. Будівельні роботи на об’єкті тривають.

ТОВ "Вінницька будівельна компанія", яка відповідає за будівництво 11 казарм у 2017 році, виконала та підтвердила робіт на 89 млн грн. Наразі збудовано 11 казарм, у яких на даний час виконуються роботи з облаштування внутрішніх інженерних мереж, вентиляції та кондиціонування повітря, а також внутрішні оздоблювальні роботи для подальшого облаштування приміщень меблями та необхідним обладнанням. Готовність зазначених об’єктів - 60%. Будівельні роботи на об’єкті ведуться далі.

Читайте також: У ЗСУ назвали причину пожежі на полігоні Широкий Лан

В МОУ заявили, що інформація, яка була оприлюднена на телеканалі "1+1" у програмі "Гроші" щодо будівництва  польового табору на території полігону "Широкий лан" є "упередженою та заангажованою за змістом".

Раніше журналісти програми "Гроші" показали умови проживання військових на полігоні "Широкий лан", де намети були затоплені в багнюці, а в деяких вода піднялася до такого рівня, що спати в них неможливо. Нагадувалося, що  у лютому 2016 року бійці 53-ї бригади через подібну проблему колоною пішли з полігону до прокурорів у Миколаїв.

В сюжеті також повідомлялося про будівництво фірмами "Вінницька будівельна компанія" та "Ріст" сучасного табору для Міноборони. Як стверджували журналісти, "за цими будівельниками і за їхніми керуючими компаніями тягнеться шлейф з десятків господарських, адміністративних і навіть кримінальних судових процесів". В  сюжеті було припущення, що така ситуація може призвести до того, що будівництво зупиниться, а гроші зникнуть.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-