Українські хакери

Українські хакери "нагріли" DHL на півтора мільйона євро

Укрінформ
Правоохоронці викрили двох хакерів з Чернівців, які завдали збитків клієнтам світового сервісу логістики DHL на півтора мільйона євро.

Про це інформує Департамент кіберполіції Національної поліції України.

“У ході спільної операції з органами ФРН працівники відділу протидії кіберзлочинності в Чернівецькій області та обласного слідчого управління встановили українських учасників групи комп’ютерних злодіїв. Оперативникам стало відомо, що вказана група громадян України з 2013 по 2016 рік злочинним шляхом здобувала цифрові пакетні марки (DHL lables), які потім перепродувала із суттєвими знижками”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зловмисники, отримуючи доступ до облікових записів клієнтів німецької пошти, за допомогою заздалегідь викрадених авторизаційних персональних даних (у тому числі ідентифікаторів, паролів, номерів банківських платіжних карток, термінів їх дійсності), у великій кількості замовляли цифрові пакетні марки. В подальшому хакери перепродавали ці марки зі значними знижками у розмірі 50-70% від повної вартості. Клієнтів вони знаходили через рекламу в інтернеті. 

Загалом правоохоронці задокументували понад 200 випадків незаконного продажу поштових пакетних марок. Отримані злочинним шляхом кошти негайно переводилися в готівку через валютні рахунки, відкриті в банках Кіпру та Іспанії.

Читайте також: Кількість хакерських атак в Україні за рік зросла вдесятеро

Працівники кіберполіції Чернівецької області спільно з німецькими колегами встановили причетність до скоєння даного правопорушення двох чернівчан – 28-річної жінки та 22-річного чоловіка. За адресами проживання спільників правоохоронці провели обшуки, під час яких виявлено та вилучено комп’ютерну техніку і носії інформації. Зі слів зловмисників, саме їх вони використовували для досягнення своєї злочинної мети. 

Усе вилучене направлено на проведення відповідних комп'ютерно-технічних експертиз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-