Україна долучається до стратегії ВООЗ з подолання туберкульозу

Україна долучається до стратегії ВООЗ з подолання туберкульозу

Укрінформ
Партнерство "Зупинимо туберкульоз. Україна" між державою та неурядовими, міжнародними, громадськими та пацієнтськими організаціями має сприяти подоланню туберкульозу до 2035 року.

Це передбачено в рамках Цілей сталого розвитку ООН та Стратегії боротьби ВООЗ з туберкульозом, повідомила в Укрінформі на презентації Партнерства сказала директор Регіональної місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Сюзан Косінскі Фрітц.

«Завдяки Партнерству «Зупинимо туберкульоз», Україна долучається до стратегії протидії туберкульозу, яка вироблена ВООЗ, і яка полягає в тому числі в побудові коаліції за участі організацій громадянського суспільства, за участі місцевих громад, забезпеченню відповідних прав людини та рівного доступу до лікування та піклування», - сказала Фрітц.

Читайте також: Лікар: система не виявляє кожного четвертого хворого на туберкульоз

Вона зазначила, що туберкульоз і досі залишається однією з 10 основних причин смертності людей у світі. Для подолання поширюваності цього захворювання, для забезпечення ранньої діагностики, лікування, та інформування населення та груп ризику про це захворювання та його наслідки, недостатньо зусиль тільки на державному рівні.

Завданням Партнерства буде консолідація зусиль суспільства для подолання туберкульозу в Україні, а також сприяння впровадженню інноваційних методів його лікування та діагностики, розробка механізмів соціального захисту хворих на туберкульоз, захист прав пацієнтів. Крім того, парнерство передбачає сприяння впровадженню в рамках медичної реформи  комплексного та орієнтоваого на пацієнта лікування на всіх рівнях медичної допомоги, а також профілактики цього захворбвання.

Читайте також: В Україні заборонили болгарську вакцину БЦЖ після смерті немовляти

Офіційно Партнерство «Зупинимо туберкульоз. Україна» було створено грудні 2017 року за ініціативи проекту Challenge TB («Виклик туберкульозу»), що здійснюється в Україні організацією РАТН. Це партнерство має на меті об'єднати зусилля як державних органів влади, так і неурядових, міжнародних організацій, громадськості та об'єднань пацієнтів задля ефективної відповіді на епідемію туберкульозу в Україні, а також покращення співпраці держави з міжнародними та національними фондами та громадськми організаціями.

Наразі до складу Партнерства увійшли 34 неурядові та міжнародні організації, а також 5 приватних осіб, діяльність яких спрямована на подолання епідемії туберкульозу та проблем конфекції туберкульозу/ВІЛ в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-