Біля будинку Авакова влаштували акцію через знесення наметів під Радою

Біля будинку Авакова влаштували акцію через знесення наметів під Радою

Укрінформ
Кілька десятків автомобілів взяли участь в автопробігу з Києва до будинку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Учасники акції виступають проти силового розгону представниками МВС наметового містечка під будівлею Верховної Ради 3 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Автопробіг стартував о 12:00 від станції метро "Мінська". Нині його учасники перебувають біля паркану будинку, у якому, за інформацією організаторів акції, мешкає глава МВС.

Люди тримають у руках прапори України. Поки що до них ніхто не вийшов.

Читайте також: Активісти Автомайдану пікетували колишню базу "Беркута" у Києві

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня на підставі ухвали суду поліція проводила слідчі дії на території наметового містечка по вул. Грушевського біля парламенту. Як зазначили в поліції, процесуальні дії проведено в рамках кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими столичної поліції. Саме на їхню вимогу і був забезпечений доступ правоохоронців на територію наметового містечка.

Водночас за опір поліції було затримано понад 100 осіб. Постраждали шестеро мітингувальників та четверо поліцейських і щонайменше троє журналістів - Сергій Нужненко (Радіо Свобода), Богдан Кутєпов (Hromadske) та Владислав Красінський (Insider).

Крім того, за даними поліції, під час слідчих дій на території наметового містечка під Верховною Радою вилучено 9 гранат РГД-5, запали, "коктейлі Молотова" та 5 димових мін.

Перші намети біля парламенту встановили 17 жовтня, під час акції на підтримку так званої Великої політичної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-