Рубана підозрюють у підготовці замаху на Порошенка і Турчинова

Рубана підозрюють у підготовці замаху на Порошенка і Турчинова

Укрінформ
Володимира Рубана підозрюють у підготовці замаху на Президента України Петра Порошенка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, екс-прем'єр-міністра Арсенія Яценюка й секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Про це заявив суддя Шевченківського районного суду Києва під час засідання з обрання Рубану запобіжного заходу, повідомляє Радіо Свобода

"Із використанням мінометів, гранатометів, стрілецької зброї і вибухових пристроїв (планував – ред.) здійснити збройні напади на помешкання державних діячів та політичних лідерів, зокрема Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх убивства", – зачитав текст підозри суддя.

Згідно з повідомленням на сайті Шевченківського районного суду, Рубана підозрюють у підготовці терористичного акту та "незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

Читайте також: Шевченківський суд обирає запобіжний захід Рубану

Керівника центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Рубана затримали зранку 8 березня під час перетину лінії розмежування на Донбасі в контрольному пункті в’їзду та виїзду "Майорськ".

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука повідомив про затримання Рубана ввечері 8 березня. "Під виглядом переселенця цей "генерал" намагався провезти цілий арсенал зброї, яка була прихована в меблях", – стверджував Тука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-