Ісламський культурний центр піде до суду через обшуки

Ісламський культурний центр піде до суду через обшуки

Укрінформ
Юристи Ісламського культурного центру, де 6 березня відбулися обшуки, готують  позов до суду про порушення прав працівників центру.

Про це повідомила юрист центру Ольга Башей в коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Ми плануємо одразу звертатись до Верховного суду, наразі готуємо для позову усі документи", - наголосила вона.

На прес-конференції у середу представники Ісламського культурного центру Києва заявили про ряд порушень, муфтій Духовного управління "УММА" Саід Ісмагілов продемонстрував  журналістам відео з камер спостережень центру.

"На відео видно, як в той час, як охоронець відкривав кабінети і бібліотеку, двері в будівлю книжкової крамниці без наших представників, без нікого - просто вибивають ломом", - заявив він.

Також на відео зафіксований факт винесення чорного мішка зі знайденою літературою за межі території Ісламського культурного центру.

Ісмагілов розповів, що всі книжки показували охоронцеві як вилучені докази вже пост-фактум.

Також муфтій додав, що відповідно до протоколу, в ході обшуку у Ісламському культурному центрі було вилучено загалом 62 надрукованих матеріалів, при цьому мова йде про три найменування.

Читайте також: Під час обшуків в Ісламському центрі знайшли 100 творів із пропагандою насильства

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня працівники столичної прокуратури та Служби безпеки провели обшуки в Ісламському культурному центрі в Києві та Полтаві. За результатами обшуків, за інформацією правоохоронців, були вилучені твори, які містять пропаганду культу насильства, жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію, що підтверджується висновками експертних досліджень, а також інші види літератури, щодо яких буде призначено експертизи. Також у прокуратурі повідомили, що загальна кількість вилучених примірників становить близько 100 одиниць.

У прокуратурі Києва заявили, що поширена у деяких ЗМІ інформація  про нібито переслідування релігійних організацій з боку столичної прокуратури не відповідає дійсності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-