Нацполіція запустила у школах проект з протидії булінгу

Нацполіція запустила у школах проект з протидії булінгу

Відео
Укрінформ
Управління ювенальної превенції Національної поліції разом з Українським інститутом дослідження екстремізму розпочали спільний проект у навчальних закладах із протидії булінгу.

Про це інформує Департамент комунікації Національної поліції.

“Залякування, знущання, побиття, псування майна – ні, це не дії злочинців, це те, що відбувається серед учнів у школах. Сьогодні всі ці поняття об’єднує один «новомодний» термін – булінг. Саме тому Управління ювенальної превенції Національної поліції України разом з Українським інститутом дослідження екстремізму розпочали спільний проект із протидії булінгу - «Маю право бути собою», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Фінляндія дає на реформу української школи €6 мільйонів

Зазначається, що проект було розпочато після виходу статті активіста учнівського самоврядування, учня 9-го класу Павла Шатила «Проблема булінгу очима підлітка».

Цей хлопець разом з однолітками провів анонімне інтернет-анкетування на тему «Чи знайоме вам поняття булінг?», за результатами якого виявилося, що 52% підлітків не усвідомлювали, що є таке поняття і така проблема, але були учасниками цього негативного явища. Водночас на запитання «Чи ставали ви особисто жертвою насилля?» 31% відсоток респондентів відповіли «Так».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-