Апеляційний суд залишив Труханова на посаді мера

Апеляційний суд залишив Труханова на посаді мера

Укрінформ
Апеляційний суд міста Києва залишив мера Одеси Геннадія Труханова на посаді на період розслідування відносно нього кримінальної справи Національним антикорупційним бюро.

Про це інформує прес-служба суду.

"За результатами апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді  Солом’янського районного суду міста Києва від 27 лютого 2018 року залишено без змін, апеляційну скаргу прокурора – без задоволення", - йдеться у повідомленні.

Раніше Солом'янський райсуд столиці не задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення мера Одеси Геннадія Труханова від посади на період слідства.

У САП вважають, що Труханов вчинив злочин саме з використанням владних повноважень, а нині може впливати на свідків, знищувати чи спотворювати документи і перешкоджати слідству.

Читайте також: НАБУ прийшло з обшуком до судді Шевченківського райсуду

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі чинному меру, ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту "Бориспіль" Труханова і його заступника Павла Вугельмана.

Солом'янський райсуд 15 лютого обрав Труханову та Вугельману запобіжні заходи у вигляді особистої поруки народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-