Порошенко посилив відповідальність за доведення до самогубства

Порошенко посилив відповідальність за доведення до самогубства

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав закон, який передбачає до 3 років обмеження або позбавлення волі за сприяння вчиненню самогубства.

Відповідний документ № 4088 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності за сприяння вчиненню самогубства) розміщено на сайті Верховної Ради.

"05.03.2018 повернуто з підписом від Президента", - зазначається на сайті.

Відповідно до закону, кримінальна відповідальність тепер передбачена за спонукання до самогубства та інші дії, які сприяють вчиненню суїциду. Такі дії  караються обмеженням або позбавленням волі до трьох років.

Читайте також: Президент затвердив таємні положення про Сили спецоперацій ЗСУ

Автори нового закону переконані, що внесення змін до Кримінального кодексу України дозволить притягати до відповідальності осіб, які спонукають до суїциду через Інтернет, зокрема користувачів соцмереж.  "Враховуючи світову тенденцію до росту злочинності в мережі Інтернет та появу нового способу доведення до самогубства, необхідно своєчасно вносити зміни до кримінального законодавства, які будуть відповідати сучасним викликам з боку злочинців", - зазначається в пояснювальній записці до закону.

Документ набуде чинності з дня його опублікування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-