Сплачені податки з пенсій повертати не будуть – Мінсоцполітики

Сплачені податки з пенсій повертати не будуть – Мінсоцполітики

Укрінформ
Сума коштів, які були отримані  внаслідок оподаткування пенсій, не будуть повертатися у зв'язку з рішенням Конституційного Суду України щодо неконституційності оподаткування пенсій.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

"Рішення набирає чинності з дати ухвалення. І саме з цієї дати переглядається максимальний розмір. Ніякого питання стосовно повернення до попереднього абсолютно немає", - зазначив Шамбір.

Він наголосив, що особливо б не звертав уваги на це питання, "тому що в принципі для Пенсійного фонду воно не значить нічого, це більше питання бюджету".

Читайте також: Підвищені військові пенсії обіцяють вже у березні

Як повідомлялося, Конституційний Суд України визнав неконституційним оподаткування пенсій.

 КСУ вирішив визнати таким, що не відповідає Конституції, положення абзацу першого підпункту 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу, яким передбачено, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються  суми пенсій (включаючи суму їх індексації, нараховану відповідно до закону) або щомісячного довічного грошового утримання, отримуваних платником податку з Пенсійного фонду  чи бюджету згідно із законом, якщо їх розмір перевищує десять розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (у розрахунку на місяць), встановленого на 1 січня звітного податкового року, - у частині такого перевищення, а також пенсій з іноземних джерел, якщо згідно з міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою, такі пенсії підлягають оподаткуванню чи не оподатковуються в країні їх виплати.

Таким чином, втрачає чинність положення абзацу першого підпункту 164.2.19 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу України, визнане неконституційним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-