Визволеним прикордонникам нададуть необхідну медичну допомогу - Порошенко

Визволеним прикордонникам нададуть необхідну медичну допомогу - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко телефоном привітав визволених українських прикордонників Богдана Марцоня та Ігора Дзюбака й запевнив, що їм буде надана необхідна медична допомога.

Про це глава держави написав на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно особисто телефоном привітав наших звільнених хлопців - Богдана Марцоня та Ігоря Дзюбака. Радий, що ви уже вдома. Вашому звільненню передувала велика робота", - зазначив Президент.

За його словами, з прикордонного пункту пропуску Гоптівка на Харківщині визволені заручники поїдуть до госпіталя, де їм буде надана вся необхідна медична допомога.

Порошенко запевнив, що й далі робитиме "все можливе і неможливе" для визволення заручників, утримуваних на окупованих територіях та у Росії.

Як повідомлялося, Ігор Дзюбак і Богдан Марцонь зникли безвісти на кордоні з Росією в Сумській області 3 жовтня 2017 року. Потім стало відомо, що їх затримали російські силовики і заарештував суд у Брянській області.

Українських прикордонників звинуватили у незаконному перетині кордону. 26 лютого їх перевели з Москви в Брянськ.

Читайте також: В Україну повернули двох викрадених прикордонників

Росія погодилась обміняти українських прикордонників на затриманих у Херсонській області військовослужбовців прикордонної служби ФСБ Росії Аскара Кулуба та Володимира Кузнєцова, яких затримали 30 червня 2017-го прикордонники Херсонського загону спільно з військовослужбовцями ЗСУ на березі Перекопської затоки. За словами голови прикордонної служби, під час допиту військові РФ розповіли, що "виконували роль навчальних порушників кордону під час навчань, але збилися з маршруту".

2 березня Богдан Марцонь і Ігор Дзюбак повернулися в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-