Суд призначив дату розгляду справи Коханівського

Суд призначив дату розгляду справи Коханівського

Укрінформ
Святошинський райсуд столиці призначив на 5 березня перше засідання у справі про стрілянину стосовно командира добровольчого батальйону ОУН Миколи Коханівського.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті суду.

"Суд застосував до Коханівського М. запобіжний захід у виді домашнього арешту у певний час доби без застосування електронних засобів контролю для належного виконання обвинуваченим своїх процесуальних обов’язків, а також призначив судовий розгляд на 5 березня 2018 р.", - йдеться у повідомленні.

У суді зазначили, що 28 лютого у справі Коханівського відбулося підготовче засідання, під час якого обвинувачений та його захисники-адвокати заявили клопотання про повернення обвинувального акту прокурору у зв’язку з його невідповідністю вимогам Кримінально-процесуального кодексу  (КПК).

Натомість прокурор клопотав перед судом про обрання Коханівському  запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронних засобів контролю за місцем проживання, посилаючись на існування ризиків переховування обвинуваченого від суду, знищення, переховування або спотворення ним речей, які мають істотне значення для встановлення обставин кримінального правопорушення, вчинення ним іншого злочину, а також ризику незаконно впливу на потерпілого та свідків.

Заслухавши позиції обох сторін, суд дійшов висновку щодо відповідності обвинувального акту вимогами КПК України та можливості переходу до стадії судового розгляду.

Одночасно суд визнав присутність ризиків неналежного виконання обвинуваченим процесуальних обов’язків, перешкоджання встановленню істини в справі, що може виразитись в тиску на потерпілого, свідків, вчинення іншого кримінального правопорушення.

Читайте також: Суд у справі Коханівського перенесли на 25 січня

Зазначається, що суд  врахував репутацію Коханівського, наявність у нього сталих соціальних зв’язків, стан його здоров’я, тяжкість покарання, яке загрожує останньому в разі визнання винним у вчиненні злочину, суспільну небезпечність самого кримінального правопорушення, у вчиненні якого обвинувачується, наявність обгрунтованої підозри.

У суді нагадали, що обвинувальний акт відносно Коханівського надійшов до суду 18 грудня 2017 р., після чого судові засідання п’ять разів відкладалися на іншу дату через неявку потерпілого та захисників обвинуваченого до суду.

Як повідомлялося, Миколи Коханівського затримали за звинуваченням у хуліганстві 21 жовтня. Між ним і Русланом Качмалой (позивний "Рем") виник конфлікт, який переріс у бійку та стрілянину. Коханівський кілька разів влучив у "Рема" з пістолета, стріляючи гумовими кулями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-