Грошей на Суспільне вистачить лише до квітня — Лебедєва

Грошей на Суспільне вистачить лише до квітня — Лебедєва

Укрінформ
Грошей, виділених з Держбюджету на фінансування Суспільного мовлення у 2018 році, вистачить лише до квітня-червня.

На цьому наголосила голова Наглядової ради ПАТ "НСТУ" Тетяна Лебедєва під час круглого столу "Моделі фінансування суспільного мовлення: міжнародний досвід і український контекст", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Коли ми почули доповідь правління ПАТ "НСТУ" щодо планів на 2018 рік, стало зрозуміло, що ті гроші, які сьогодні держава виділила на Суспільне телерадіомовлення, - а це не аналог УТ-1, це великий конгломерат, три загальнонаціональні телеканали, 26 регіональних філій, це три канали радіо, - закінчаться десь у квітні-червні, й існує дуже реальна небезпека, що після квітня сигнал буде припинено. Тобто не залишиться грошей на трансляцію", - сказала Лебедєва.

Читайте також: Гройсман обіцяє профінансувати Суспільне на сто відсотків

За її словами, на НСТУ багато чого було зроблено, що засвідчив звіт правління за минулий рік, але всі ці здобутки зводяться нанівець, якщо зникне сигнал.

"Якщо цей сигнал зникне, то всі наші здобутки просто будуть перекреслені і треба буде констатувати, що реформа не відбулась, Суспільного в Україні немає і ми будемо приставати до клубу держав, у яких державне фінансування і державний контроль над медіа, тобто недемократичних держав, або залишимось взагалі лише з комерційним, яке сьогодні навряд чи влаштовує людей, які замислюються про завтрашній день і про перспективи нашої країни... Якщо не буде нічого мінятися, то і реформа не відбудеться. А це втрата і для майбутнього країни, і для її міжнародного іміджу", - зазначила голова Наглядової ради ПАТ "НСТУ".

Як відомо, у держбюджеті на 2018 рік на фінансову підтримку ПАТ "НСТУ" закладено лише 776 мільйонів гривень, що вдвічі менше за передбачену законодавством суму, яка мала би в 2018 році становити не менше 0,2 % видатків загального фонду держбюджету України за попередній рік, що складає не менше 1,539 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-